Tips og råd

Hvordan holde bilen ren, og hvorledes dette kan gjøres avhenger av hvordan lakken er vedlikeholdt. En lakkbehandlet, polert eller vokset bil er alltid enklere å få ren enn en som ikke er behandlet.
Vi anbefaler at du vedlikeholder lakken på bilen din slik at du forhindrer at skitt, innsekter, asfalt og annet fester seg og blir vanskelig å få vekk.

Er lakken vedlikeholdt, er det som oftest bare å skumlegge og høytrykksspyle bilen for å få et godt resultat.

Vi anbefaler at du for hver 3-4 gang du vasker bilen bruker avfetting, svamper hele bilen (vi anbefaler mikrofiberhanske), vasker felger med felgrens og tørker bilen (vi anbefaler mikrofiberhåndkle) etter vask. Dette gjør at resultatet holder seg lengre og bilen blir enklere å få ren ved bare skum / spyling eller ved en vask i maskinen de påfølgende 3-4 vaskene.

Slik får du helt ren bil i selvvasken

  • Ha avfetting på de nedre delene av bilen
  • Skumlegg hele bilen, direkte oppå avfetningen. La dette virke i 1–3 minutter avhengig av temperatur og hvor møkkete bilen er
  • Spyl av med høytrykk, nedenfra og oppover.
  • Ha litt skum på bilen, svamp over og spyl av med høytrykk.
  • Ha avrenning på bilen og spyl av denne med høytrykk. Du vil nå se at vannet sprekker opp og at lakken har fått et vokslag på seg.
  • For et mest mulig varig resultat, tørk over bilen. Vi anbefaler at det benyttes en håndkle for lakk, en for innvendig i dører og en for felger.
    Dette for å unngå riper på lakken.

Her kan du se en kort videosnutt av stegene; avfetting, skumlegging, avspyling, avrenningsvoks

dinside.no har publisert en god artikkel om viktigheten av bilvask, se link: https://www.dinside.no/motor/tre-kjappe-tips-til-god-vintervask-av-bilen/60987408

Børsteløs bilvaskemaskin
Laservask er vårt børsteløse alternativ til bilvask. Denne maskinen avfetter, skumlegger, høytrykkspyler, underspyler, vokser og tørker bilen din på få minutter.
En rimelig, kjapp og effektiv måte å vedlikeholde bilen på.